Πώς οι διαφορές αποδοχών επηρεάζουν τον τρόπο ζωής υψηλόμισθων γυναικών

Οι νέες γυναίκες που έχουν μια καλοπληρωμένη εργασία στον ανεπτυγμένο κόσμο θα είναι σχεδόν κατά 40% φτωχότερες από τους άνδρες συναδέλφους τους μέχρι να φθάσουν σε μεγάλη ηλικία, καθώς οι μισθολογικές διαφορές περιορίζουν την ικανότητα των γυναικών να επενδύουν σε βάθος χρόνου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε.

Κατά μέσο μια 25χρονη που ζει σε μια πλούσια χώρα κερδίζει 10% λιγότερα απ’ ό,τι ένας άνδρας της ίδιας ηλικίας, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS.

Μέχρι να γίνουν 85 ετών, η μισθολογική διαφορά των φύλων θα έχει ως αποτέλεσμα η γυναίκα να έχει 38% λιγότερο πλούτο από τον άνδρα, σύμφωνα με την έρευνα.

Η διαφορά αυτή θα διευρυνθεί εάν η γυναίκα δεν εργαστεί για ένα χρόνο ή αποφασίσει να εργαστεί για ένα διάστημα με μειωμένο ωράριο.

«Καθώς οι γυναίκες αναμένεται να ζήσουν περισσότερο, είναι δυσκολότερο για αυτές να διατηρήσουν τον τρόπο ζωής τους κατά τη συνταξιοδότησή τους, και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που διαθέτουν για μεγαλύτερη περίοδο», ανέφερε η μελέτη.

Η έρευνα, που στοχεύει σε πελάτες υψηλού εισοδήματος της μονάδας διαχείρισης πλούτου της τράπεζας, βασίστηκε στο μοντέλο ενός άνδρα και μιας γυναίκας που μπαίνουν στην αγορά εργασίας και ετήσιο μισθό τουλάχιστον 100.000 δολαρίων και κληρονομιά 1 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ το 2016, οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο κερδίζουν μόλις πάνω από το μισό των χρημάτων που κερδίζουν άνδρες συνάδελφοί τους παρόλο που εργάζονται περισσότερες ώρες και μπορεί να πάρει 170 χρόνια για να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση.

Πηγή real.gr