ΚΥΠΡΟΣ: Χριστουγεννιάτικο δώρο 20 εκατ. για Κύπριους πολίτες – Ποιοι δικαιούνται και πόσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

20 εκατομμύρια σε επιδόματα υπό την μορφή χριστουγεννιάτικου δώρου σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Τα επιδόματα αφορούν λήπτες δημοσίου βοηθήματος και χαμηλοσυνταξιούχους.

 

Δείτε αναλυτικά τι ισχύει στο βίντεο από την εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι»:

30.000 νοικοκυριά, δικαιούχοι του ΕΕΕ και λήπτες δημοσίου βοηθήματος, θα λάβουν δώρο που ανέρχεται στα 384 ευρώ, αυξανόμενο κατά 192 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο πρόσωπο άνω των 14 ετών, και αυξανόμενο κατά 115 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14 ετών. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 15 εκ. Ευρώ.

 

30.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είναι δικαιούχοι ΕΕΕ και δεν λαμβάνουν δημόσιο επίδομα, θα λάβουν δώρο που ισούται με το ύψος του μηνιαίου επιδόματος που θα λάβουν Δεκέμβριο ως επίδομα. Ελάχιστο ποσό είναι τα 100 ευρώ με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τα 3,8 εκ. Ευρώ.

346 εγκλωβισμένοι και τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου που ισούται με το ύψος του μηνιαίου τους επιδόματος. Επιπλέον θα δοθεί αυξημένο χριστουγεννιάτικο δώρο στους εγκλωβισμένους.

1700 πρόσωπα του ταμείου παθόντων, παθόντες ή εξαρτώμενοι παθόντων που έπεσαν κατά τον αγώνα 55-59 και την τουρκική εισβολή για την υπηρεσία τους. Θα λάβουν δώρο που ισούται με την ειδική μηνιαία σύνταξη που λαμβάνουν

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι η συνολική δαπάνη φτάνει τα 20 εκ. Ευρώ και προέρχεται από εξοικονομήσεις του υπουργείου εργασίας.

Πηγή: http://www.newsbomb.com.cy/