5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου

Το 5ο κατά σειρά Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, Graphic Stories Cyprus, ανοίγει τις πύλες της για ένα ακόμα δημιουργικό τριήμερο από 15 – 17 Μαρτίου 2019. Το Graphic Stories Cyprus, αποτελεί ένα θεσμό που τα πέντε τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο χώρο της οπτικής επικοινωνίας αλλά και στη συνείδηση των δημιουργικών επαγγελματιών και φοιτητών της Κύπρου και του εξωτερικού.

Διαλέξεις

Ένας από τους βασικότερους στόχους του συνεδρίου, διαχρονικά, αποτελεί η μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας από τους ομιλητές προς το κοινό, αλλά και η αμφίδρομη αλληλεπίδραση με αυτό. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής το 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories Cyprus, υποδέχεται την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, έντεκα (11) διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, από την Κύπρο και το εξωτερικό, για τις καθιερωμένες διαλέξεις του, που θα φιλοξενηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία. Ο David Carson, οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Ηλίας Παντικάκης από τους Beetroot Design Group, η Ειρήνη Γκόνου, ο Χάρης Τσέβης, ο Vladimir Radibratovic, ο Γιώργος Τσαγγάρης, ο Κωνσταντίνος Καμπούρογλου, ο Κώστας Μάντζαλος, ο Σώτος Βοσκαρίδης [BOSS] και ο Κωστής Παπαθεοδώρου θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της Οπτικής Επικοινωνίας, αναδεικνύοντας το παρόν αλλά και εξερευνώντας το μέλλον της.

Εργαστήρια

Τρία εξειδικευμένα εργαστήρια για επαγγελματίες και φοιτητές θα πραγματοποιηθούν κατά τη φετινή διοργάνωση με σκοπό να προσφέρουν συσσωρευμένη και επαγγελματικού επιπέδου γνώση και εμπειρία σε σχέση με τις σύγχρονες πρακτικές του design και της οπτικής επικοινωνίας, καθώς επίσης και δυο πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά. Καλλιγραφία από τον Vladimir Radibratovic, Αυτοσχέδια φυσικά εργαλεία, τα ίχνη και η γραφή από την Ειρήνη Γκόνου, Ψηφιακή εικονογράφηση ρεαλιστικού πορτραίτου από τον Κωστή Παπαθεοδώρου, Εργαστήρι γελοιογραφίας από τον Σώτο Βοσκαρίδη [BOSS] και Αμφισβητώντας την αντίληψη από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Έκθεση

“Graphic Design, Αμφισβητώντας την Αντίληψη”, είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα περιλαμβάνει τα πρώτα 50 διακριθέντα έργα του 3ου διεθνή διαγωνισμού αφίσας που διοργάνωσε το Graphic Stories Cyprus. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, στη Φανερωμένη. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 820 δημιουργοί από 27 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι σχεδιαστές, φοιτητές των κλάδων της οπτικής επικοινωνίας καθώς και μαθητές. Τα εγκαίνια καθώς και η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, μετά το πέρας των προγραμματισμένων διαλέξεων.

Προβολή Ντοκιμαντέρ

“Πως να κλέψετε μια καρέκλα” είναι ο τίτλος του Ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Καμπούρογλου που θα προβληθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, στις 18:30 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και αφορά την ιστορία του γνωστού σχεδιαστή Στέργιου Δελιαλή και του θρυλικού και αδικοχαμένου Μουσείου Design της Θεσσαλονίκης.

Σε ποιους απευθύνεται 

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών, επαγγελματίες ή φοιτητές, γραφίστες, web designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας!

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης:
www.graphicstoriescyprus.com

Οι τιμές των εισιτηρίων για τις διαλέξεις και τα εργαστήρια διατίθενται από 15 Δεκεμβρίου σε τιμές early bird και σταδιακά θα φτάσουν την κανονική τιμή. Κρατήσεις μέσω του συνδέσμου:
www.graphicstoriescyprus.com/ticket

Το Graphic Stories Cyprus πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, τελεί υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.