11 από τις πιο θανατηφόρες δουλειές στον κόσμο

Όλοι θέλουμε να έχουμε δουλειές που μπορούν να υποστηρίξουν όχι μόνο εμάς αλλά και την οικογένειά μας. Ως εκ τούτου, επιδιώκουμε προαγωγές και αύξηση μισθών. Προφανώς, δεν είναι όλες οι θέσεις εργασίας στον κόσμο για να πληρώνουν υψηλούς μισθούς.

Ορισμένες από αυτές είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνες. Σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας μια συλλογή που περιλαμβάνει μερικές από τις πιο επικίνδυνες εργασίες στον κόσμο.

11. Άρμεγμα φιδιών

Flickr

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι άνθρωποι σε αυτές τις δουλειές περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους με φίδια. Ο στόχος τους είναι να σπρώξουν τα ερπετά προς ένα συγκεκριμένο πλαστικό δοχείο για να τα «αρμέξουν». Ίσως έχετε μια ιδέα για το τι μπορεί να κάνει ένα δηλητήριο φιδιού, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό στην ιατρική έρευνα. Ο ετήσιος μισθός είναι περίπου 30.000 ευρώ.

10. Εργάτης οικοδομής

Egolite Solutions

Όντας ένας τέτοιος εργάτης σημαίνει ότι είστε πάντα σε κίνδυνο, παρά το ότι φοράτε εξοπλισμό ασφαλείας. Πρέπει να ασχοληθείτε με ένα σωρό φονικά εργαλεία, καθώς και να βεβαιωθείτε ότι δεν θα πέσει τίποτα πάνω στο κεφάλι σας. Πέραν αυτού, αν τα καταφέρετε, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε 31.000 έως 70.000 ευρώ το χρόνο.

9. Μεταφορές κούριερ

Search Pointer

Με ετήσιο μισθό 35.000 ευρώ, υπάρχει κάθε λόγος για τον οποίο αυτή η δουλειά είναι αρκετά δημοφιλής. Ωστόσο, το να είστε κούριερ θεωρείται επικίνδυνο σε άλλες χώρες του κόσμου. Ποτέ δεν γνωρίζετε αν το στοιχείο που παραδίδετε είναι ναρκωτικό ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος να σας ληστέψουν ή να σας χτυπήσουν.

9. Ιππέας ταύρων

Flickr

Νομίζατε πραγματικά ότι αυτοί οι άνθρωποι θα στοιχημάτιζαν τη ζωή τους για λίγα χρήματα; Ξανασκεφτείτε το. Στην πραγματικότητα, μπορούν να κερδίσουν μέχρι και 107.000 ευρώ ετησίως. Αλλά, φυσικά, θα πρέπει να έχουν πολλή δύναμη και θάρρος. Οι ταύροι δεν είναι εύκολοι.

7. Καθοδηγητής σε βουνά

Flickr

Μια εργασία όπως ο οδηγός βουνού είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Έχετε δικαίωμα να έχετε τουλάχιστον 70.000 ευρώ ετήσιο μισθό. Ωστόσο, το καθήκον σας δεν είναι μόνο να καθοδηγείτε τους τουρίστες – θα πρέπει επίσης να τους βοηθήσετε να μεταφέρουν βαριά πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είστε υπεύθυνοι κυρίως για την ασφάλειά τους.

6. Κατασκευαστής μικροτσίπ

depositphotos

Οι άνθρωποι που παράγουν μικροτσίπ μπορούν εύκολα να βγάλουν 61.000 ετησίως. Αλλά η διαδικασία είναι πραγματικά αρκετά τρομακτική. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η κατασκευή περιλαμβάνει χημικά όπως το αρσενικό – το οποίο θεωρείται επικίνδυνο. Υπάρχουν ακόμη και μακροπρόθεσμα προβλήματα όπως αναπνευστικές νόσοι, γενετικές ανωμαλίες, ακόμη και καρκίνος, μεταξύ πολλών άλλων.

5. Πολεμικός ανταποκριτής

depositphotos

Λοιπόν, αυτό εδώ είναι όπως το ακούτε. Είστε εκεί έξω στη μέση ενός πολέμου και προσπαθείτε να συλλάβετε κάθε κομμάτι του. Και ναι, αυτό έχει πραγματικά μεγάλο κίνδυνο. Μπορείτε είτε να χτυπήσετε από μια βόμβα και σφαίρες ή ακόμα και να σας απαγάγουν.

4. Εφοδιασμός πετρελαίου

Wikimedia

Αυτό εδώ σημαίνει ότι εργάζεστε με κάποιες εύφλεκτες ουσίες. Εκτός από αυτό, είναι επίσης μια από τις πιο κουραστικές θέσεις εργασίας στον κόσμο. Παρόλο που μπορείτε να κερδίσετε περίπου 70.000 ευρώ ή το διπλάσιο του ποσού το χρόνο, είναι πιθανό να εργάζεστε για 16 ώρες την ημέρα.

3. Παλαιστής Κροκόδειλων

depositphotos

Προφανώς, κανείς δεν είναι σίγουρος πόσο κερδίζει ένας παλαιστής κροκόδειλων, καθώς είναι κάτι που εξαρτάται από τη μια χώρα στην άλλη. Αλλά ο ασφαλέστερος αριθμός είναι πιθανό να είναι 7 ευρώ ανά ώρα. Παρ ‘όλα αυτά, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εργάζεστε πραγματικά με έναν κροκόδειλο. Είναι ο τύπος του πλάσματος που μπορεί να αφαιρέσει εύκολα το κεφάλι σας από το σώμα σας.

2. Κοπή δέντρων

depositphotos

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υλοτομία είναι μία από τις πιο επικίνδυνες εργασίες στον κόσμο. Στην πραγματικότητα, οι στατιστικές λένε ότι έχετε 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθείτε σε αυτόν τον τομέα από ό, τι σε οποιονδήποτε άλλο. Δεν ασχολείστε μόνο με βαριά μηχανήματα εδώ. Πρόκειται επίσης να αντιμετωπίσετε την αποτυχία του εξοπλισμού και, το σημαντικότερο, τα δέντρα που πέφτουν. Ο μέσος ετήσιος μισθός κυμαίνεται από 35.000 έως 40.000 ευρώ.

1. Ψαράς

Corey Arnold

Ω, ναι, το ψάρεμα δεν είναι μόνο για να περνάς ωραία τον χρόνο σου. Βλέπετε, οι ψαράδες διακινδυνεύουν τη ζωή τους κάθε φορά που πηγαίνουν στις θάλασσες. Και ίσως ο κίνδυνος τους είναι οι κακές καιρικές συνθήκες. Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις πιθανότητες αποτυχίας των εργαλείων και του εξοπλισμού. Και όταν συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, πρόκειται να απομονωθούν στη μέση του ωκεανού. Αυτό δεν ακούγεται καλό ακόμη και με έναν αριθμό πληρωμής των 30.000 ευρώ το χρόνο.